EN

Премиерът Донев: Държавата принадлежи на хората, а най-добре управлява този, който е готов да се раздели с властта във всеки миг

01.02.2023

„Държавата принадлежи на хората, а най-добре управлява този, който е готов да се раздели с властта във всеки миг“. Това заяви министър-председателят Гълъб Донев преди началото на последното редовно заседание на служебния кабинет в рамките на мандата му. Премиерът изрази благодарност към членовете на Министерския съвет за проявената преди 6 месеца смелост, а може би и доза безразсъдство, приемайки да станат министри и отказвайки се от правото си на лично спокойствие. „Въпреки сериозните нападки, провокациите и проблемите показахте здрави нерви и характер в битките, които водихме, за да върнем държавата на хората“, категоричен бе министър-председателят и подчерта, че държавата не е за частно ползване.

 

„Във всичките си действия се ръководихме от Конституцията и законите на Република България и от интересите на българските граждани. Да свършим още малко полезна работа за хората на България“, добави Донев преди старта на правителственото заседание.

Видео

01.02.2023