EN

Премиерът Гълъб Донев благодари на всички, които помогнаха на пострадалите в катастрофа с автобус на АМ „Тракия“

17.08.2022

 

Министър-председателят Гълъб Донев благодари на всички, които в неделя вечерта помогнаха на пострадалите в тежката катастрофа с автобус на АМ „Тракия“. Този инцидент стана повод да видим, че пътят е един и заедно можем да се справим дори и в най-тежките изпитания, изтъкна премиерът в началото на правителственото заседание. „Граждани и държавни институции реагираха в рядко срещан синхрон. Щастливо стечение на обстоятелствата е, че сред пътуващите е имало и лекари. Тяхната намеса е проява на човечност и солидарност“, подчерта Гълъб Донев. Той благодари на екипите на Бърза помощ, на лекуващите лекари, на медицинските сестри, на Пътна полиция, на местната власт в Стара Загора и изрази надежда, че пострадалите деца ще се възстановят бързо.

 

„От МВР очаквам сериозен контрол за спазване на правилата на движение. Да върнем вниманието към живота, е призивът ми към всички. Ако ценим живота - и своя, и на този в отсрещното платно, ще следваме закона вътре в нас“, заяви още премиерът Гълъб Донев.

 

На днешното си заседание правителството приеме решение за безвъзмездно предоставяне на бутилирана вода за питейни нужди, което ще способства за преодоляването на последиците от бедственото положение, обявено на територията на община Своге. Със заповед на премиера Гълъб Донев е създадена и междуведомствена работна група, която ще работи за намирането на трайни решения на хроничния за региона проблем.