EN

Петков: Правителство на малцинство е по-добре от това да сме правителство, на което се извиват ръце

08.06.2022

Правителство на малцинство е по-добре от това да сме правителство, на което се извиват ръце. Готови сме да поемем риска да сме правителство на малцинството, но да не харчим нито лев без контрол. Това заяви министър-председателят Кирил Петков на брифинг в пресклуба на БТА. Петков изрази увереност, че в ИТН има хора, които не искат да са част от една гигантска корупционна схема. БСП и Демократична България ни дадоха пълна подкрепа, добави премиерът.

 

Министър-председателят изтъкна, че през последните седмици Гроздан Караджов е поискал 3.6 млрд. лв. отгоре върху вече договорените 2,2 млрд. лв. в актуализацията на бюджета. Премиерът Петков посочи, че са налице доказателства, че парите ще отидат при фирми, близки до предишната власт, които бяха разследвани за злоупотреби.

 

Премиерът Кирил Петков оповести, че утре предстои да бъдат внесени промените в Закона за КПКОНПИ. Нашето предложение за председател е Бойко Рашков, заяви Петков и отбеляза, че от ИТН са се обявили категорично са против тази номинация, без обаче да дадат аргументи.

 

Видео

08.06.2022